På Gribskov Rideklub kan vi tilbyde ridefysioterapi ved Fysioterapeut Mette Eriksen.

Du får tilknyttet en fast hjælper til dig og din hest og hvis du har behov for yderligere støtte, tilknyttes endnu en hjælper til at sidde bagpå som bagrytter eller til at gå ved siden af og støtte dig fra jorden. På hvert hold er der op til 5 ryttere og mange af dem benytter sig af muligheden for hyggeligt samvær i den opvarmede rytterstue, hvor man kan følge med i hvad der foregår i ridehallen.

Ridefysioterapi er en lægehenvist behandlingsform under den offentlige sygesikring. For at modtage ridefysioterapi, skal du derfor rette henvendelse til os eller din egen læge, som vurderer om du er berettiget og vil have gavn af behandlingen. Hvis dette er tilfældet, kan du få en henvisning hos din læge og henvende dig til os for at få plads på et hold. Henvisningen gælder i et år og denne medbringes første gang, du møder op til ridefysioterapi.

Følgende persongrupper er berettigede til vederlagsfri ridefysioterapi:

• Svært fysisk handicappede personer med medfødte eller arvelige sygdomme
  • Erhvervede neurologiske sygdomme
  • Nedsættelse af led og/eller muskelfunktion som følge af inflammatoriske gigtsygdomme
  • Muskelsvind
  • Handicap efter polio
  • Amputationer
  • Fysisk handicap som følge af medfødt eller arvelig sygdom

I ridefysioterapien bruger vi hesten som levende behandlingsredskab. Siddestillingen til hest er en af de mest idelle stillinger for at træne en sund og hensigtsmæssig kropsholdning. Hestens rygbevægelse i skridt overfører et bevægelsesmønster til rytteren, som svarer til gangbevægelsen, hermed opnås:

• bedre balance
  • afspænding af spastiske muskler
  • generel styrkelse af kroppens muskler
  • forbedring af gangmønster og koordination
  • forbedret sansemotorik
  • kontrakturforebyggelse (udspænding af for korte muskler)
  • bedre postural kontrol (hoved- og kropskontrol)
  • øget blodcirkulation

Hjelm er obligatorisk ved ridning – også i stalden. Desuden anbefales det at tegne en fritidsulykkesforsikring.
Du behøver dog ikke have en masse dyrt udstyr for at starte til ridning.

Det du behøver er:

• En godkendt ridehjelm
  • Et par joggingbukser
  • En bluse eller jakke, der passer til vejret
  • Støvler med lidt hæl

Fysioterapeut Mette Eriksen kan kontaktes på mobil: 2947 4056 eller email: info@metteeriksen.dk